Skip to content

Bilglas

Bilglas, Stenskott, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Välkommen till Nya SE Glas

När ni har fått ett stenskott och behöver ett nytt bilglas tveka inte att ta kontakt med oss.
Om det behövs så byter vi ut din vindruta eller utför en stenskottslagning på din befintliga vindruta.
Vi har över 20 års erfarenhet och vårt arbetsområde är Västerbotten, lokalt Nordmaling med omnejd.

Exempel på glasmästeriarbeten vi utför:
  • Byte av bilglasrutor och lagning av stenskott.
  • Byte av bilglas på alla bilmärken
  • Lagar stenskott och samarbetar med de flesta försäkringsbolagen.

Ring oss idag på 0930-133 31

Vi har valt Pilkington som leverantör av produkter.

Pilkington erbjuder innovativa bilglasprodukter och lösningar med tanke på miljö, säkerhet, anslutning, komfort, bekvämlighet och stil. Produktsortimentet innehåller vindrutor, bakrutor, sidorutor och takrutor, men också tillbehör och allt utöver det som krävs för ett bilglasbyte – såsom lister, clips, verktyg, polyuretan och torkarblad.

Varje Pilkington-produkt är certifierad och uppfyller samma högkvalitativa standarder som originalglaset. Pilkingtons tillverkningsprocess och produkterna därifrån uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna som fastställts av världens ledande fordonstillverkare. OE-standarderna följs och det implementeras olika kontrollprocesser vid varje steg från sand till ruta upp till leveransen.

En unik egenskap hos Pilkingtons produktionsmetod är att det inte finns några dedikerade tillverkningslinjer för eftermarknaden. Varje glasbearbetningslinje som används för eftermarknaden används också för leverans av originalutrustning. Detta säkerställer att det alltid arbetas med samma ursprungliga kvalitetsstandard.

Hos oss på Nya SE Glas kan du byta bilglas och reparera stenskott. Beroende på skadans storlek kan vi antingen reparera bilrutan eller byta ut den direkt. När det gäller stenskott är det viktigt att laga det så fort som möjligt, annars finns risken att skadan blir större och större skador kostar oftast mer. Att vara snabb är smart när det gäller bilglas gynnar både både plånbok och miljö. Att laga ett stenskott går relativt snabbt och enkelt, åtminstone om man jämför det med att byta ut en hel ruta. Går du via ett försäkringsbolag är självrisken generellt lägre än om du måste byta ut rutan. Du sparar också på miljön då en stenskottslagning är betydligt mindre miljöpåfrestande än att byta ut hela rutan mot en ny.

För många känns ett stenskott som en skada med låg prioritet. Men många ångrar att de inte åtgärdade sitt stenskott innan det blev till en spricka i vindrutan.
Vindrutan är en viktig del av bilens konstruktion. Den står emot hårda påfrestningar i form av luftmotstånd, regn, och stenar, och ligger faktiskt bakom en stor del av din bils konstruktionsfasthet. Krockkudden på passagerarsidan är beroende av att vindrutan ger stöd och en vindruta som krossas vid en kollision utgör en stor fara. Lagning av stenskott utförs ofta på kort varsel. 

Bilglas, Stenskott, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Bilglas, Stenskott, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Bilglas, Stenskott, Nordmaling, Hörnefors, Husum