Skip to content

Glasmästeri

Vi utför alla förekommande glasmästeriarbeten, både till bilar och byggnader.

Exempel på glasmästeriarbeten vi utför:
  • Byte av trasiga fönsterglas.
  • Tillverkning och montering av aluminiumpartier till uterum och altaner.
  • Byte till energiglas.
  • Omkittning av fönster.

och mycket mer..

Glasmästeri, Glasmästare, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Den traditionella glasmästeriteknikern, som till vardags ofta kallas glasmästare, kan ha mycket varierande arbetsuppgifter. Exempel på arbetsuppgifter för en glasmästare är att byta och renovera fönster, tillverka och montera hela glaspartier till uterum och altaner eller arbeta med inredningsglas för hem och kontor.

Användning av glasväggar och glaspartier inomhus ökar eftersom det är ett bra sätt att skapa rum där klimat, gemenskap och avskildhet kan varieras. Som glasmästare hanterar man många olika sorters glas. Det kan till exempel vara floatglas, laminerat glas, härdat glas och energiglas.

Glasmästare är ett hantverksyrke som ställer krav på både tekniska och produktspecifika kunskaper, noggrannhet, känsla för service och samarbetsförmåga. I ett traditionellt glasmästeri arbetar glasmästaren  ofta i nära samarbete med kunden.

Glasmästeri är ett mångsidigt traditionellt hantverk kombinerat med modern teknologi. Som glasmästare har man ofta flera olika verksamhetsområden: reparations- och serviceglasning, inglasning, inredningsglas, fönsterrenovering, isolerrutor, solskydd, speglar och så vidare…

Glasmästeri, Glasmästare, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Glasmästeri, Glasmästare, Nordmaling, Hörnefors, Husum

Glasmästeri, Glasmästare, Nordmaling, Hörnefors, Husum